Uleiul de ricin tratează rosturile

Uleiul de ricin: beneficii si intrebuintari pentru sanatate si frumusete

All rights reserved doc.

Oana Hîncu Stil de viaţă Blefarita este o inflamație a marginii pleoapelor, care provoacă de cele mai multe ori mâncărimi și iritații ale pleoapelor.

Acest ulei vegetal este incolor ori are Dr mama pentru dureri articulare nuanta pala de galben.

Autor: Dr. Uleiul de ricin: beneficii si intrebuintari pentru sanatate si frumusete Uleiul de ricin este obtinut prin presarea la rece a semintelor de ricin, care provin de la planta cu acelasi nume. Uleiul de ricin este folosit in industria cosmetica, in industria farmaceutica si la fabricarea vopselurilor ori a maselor plastice.

Oana Hîncu Stil de viaţă Părul degradat, care se rupe ușor, cade, nu crește sau se albește prematur, poate fi revitalizat cu câteva ingrediente din bucătăria fiecăruia. Pe lângă funcția sa estetică, părul reprezintă și prima barieră împotriva agenților externi asupra scalpului căldură, vânt, raze UV etc. După aplicarea măștii pe păr, se înfășoară capul cu o folie de plastic și un prosop gros și se lasă să acționeze pentru cel puțin o oră, după care se spală părul în mod normal, de preferat cu un șampon blând, cât mai natural.

Uleiul de ricin este folosit pentru tratarea unor afectiuni, dar si pentru infrumusetarea pielii, a parului si a unghiilor. In Antichitate, egiptenii, chinezii si persii foloseau uleiul de ricin pentru aprinderea lampilor, dar si pe post de balsam sau unguent.

Beneficiile uleiului de ricin

Apoi, in Evul Mediu uleiul de ricin a ajuns si pe continentul european, unde era folosit pe post de remediu pentru problemele de la nivelul pielii. Citeste si Catina si uleiul de catina: beneficii si intrebuintari Beneficii cosmetice ale uleiului de ricin Inflamatii la nivelul pielii — Fie ca este vorba despre arsuri solareacnee sau piele uscata, uleiul de ricin calmeaza inflamatia de la nivel cutanat.

Tot ce trebuie sa faci este sa aplici ulei de ricin pe piele afectata, apoi sa il lasi sa actioneze pret de o ora si sa clatesti cu apa calda dupa. Proprietatile antiinflamatoare, dar si cicatrizante ale uleiului de ricin vor rezolva rapid problema. Acnee — Daca suferi de acnee, stii deja ca uleiurile iti pot bloca porii si trebuie evitate.

Remedii din natură pentru blefarită | Doxologia

Ei bine, nu este si cazul uleiului de ricin, care este benefic pentru acnee. Spala-ti fata cu apa calduta pentru a stimula deschiderea porilor, apoi maseaza-ti tenul cu ulei de ricin, folosind miscari circulare.

uleiul de ricin tratează rosturile

Lasa acest ulei de ricin sa actioneze peste noapte, iar dimineata clateste fata cu apa rece. Acidul ricinoleic din uleiul de ricin elimina bacteriile care favorizeaza aparitia cosurilor. Piele deshidratata — Daca iti doresti un hidratant natural, eficient si ieftin pentru pielea uscata, foloseste ulei de ricin.

Maseaza zonele cu piele deshidratata folosind ulei de ricin incalzit in prealabil intre palme. Acizii grasi din uleiul de ricin patrund usor in piele si o rehidrateaza, oferindu-i un aspect catifelat.

Datorită proprietăților sale antibacteriene și antifungice, precum și conținutului bogat în vitamina E, minerale, proteine, acizi grași omega 3 și omega 6, este un adevărat cocktail benefic pentru piele, păr sau unghii. În special conținutul său important de acid ricinoleic îl face benefic pentru piele și păr. Uleiul de ricin tratează cu succes acneea, urticariile și căderea părului.

Previne vergeturile — Acestea apar in urma sarcinii ori a unei slabiri rapide. Vergeturile pot fi, insa, prevenite asa ca, daca esti insarcinata sau daca ai de gand sa tii o cura de slabire drastica, foloseste ulei de ricin pentru a oferi elasticitate pielii de pe burta si pentru uleiul de ricin tratează rosturile preveni vergeturile.

Remedii din natură pentru blefarită

In ultimele doua luni de sarcina, daca este aplicat zilnic, uleiul de ricin uleiul de ricin tratează rosturile elasticitatea pielii si vergeturile nu vor fi o problema pentru tine.

Regenerarea parului — Uleiul de ricin stimuleaza cresterea podoabei capilare asa ca, daca iti doresti un par mai des si mai lung, maseaza-ti scalpul cu ulei de ricin. Acesta stimuleaza circulatia sanguina, accelerand cresterea parului.

uleiul de ricin tratează rosturile

Totodata, uleiul de uleiul de ricin tratează rosturile hidrateaza firele de par si previne ruperea acestora. Infectii ale scalpului — Infectiile ce apar la nivelul scalpului pot determina aparitia matretii, prurit la nivelul scalpului ori chiar caderea parului. Uleiul de ricin are proprietati antifungice si antibacteriene, asa ca lupta cu microorganismele care provoaca infectii.

uleiul de ricin tratează rosturile

Citeste si Uleiul de portocale: beneficii si intrebuintari inedite Beneficii medicinale ale uleiului de ricin Dezinfecteaza ranile — Uleiul de ricin are proprietati antimicrobiene, asa ca poate fi folosit cu succes pentru vindecarea ranilor superficiale, a zgarieturilor ori taieturilor.

Fiind un antiinflamator eficient, acesta ajuta si la calmarea durerilor. Functioneaza precum un laxativ — Inca din Grecia Evului Mediu, uleiul de ricin este folosit pe post de laxativ.

Uleiul de ricin: beneficii si intrebuintari pentru sanatate si frumusete

Acidul ricinoleic din acest ulei este cel care are efecte purgative. Asadar, uleiul de ricin este ideal pentru persoanele care sufera de constipatie. Reduce durerile articulare — Uleiul de ricin folosit pentru masarea articulatiilor reduce inflamatia si durerile care vin la pachet cu aceasta. Ce alte beneficii are un ulei de ricin pentru fata si piele La nivelul fetei, uleiul de ricin are numeroase beneficii: Acnee - Proprietatile antibacteriene si anti-microbiene ale uleiului de ricin fac din acesta un aliat util in lupta contra acneei.

Asa arata paru dupa masca bombă cu uleiul de ricin

Acidul ricinoleic poate sa inhibe dezvoltarea bacteriei care cauzeaza acneea. Textura pielii fetei - Uleiul de ricin este foarte bogat si in alti acizi grasi, pe langa acidul ricinoleic.

uleiul de ricin tratează rosturile

Aceste grasimi pot sa aiba efecte placute cand sunt aplicate pe fata, facand pielea moale si catifelata. Culoarea fetei - Acizii grasi din uleiul de ricin pot sa incurajeze si dezvoltarea unor tesuturi sanatoase ale pielii, asa ca este un aliat util pentru persoanele care au tonuri inegale ale pielii. Pielea sensibila - Uleiul de ricin are alte proprietati bune, in sensul ca exista riscuri foarte mici ca acesta sa blocheze porii din piele si tot el reduce riscul de a dezvolta puncte negre, ceea ce il face un aliat care poate fi folosit pe pielea sensibila.

Cum folosim uleiul de ricin pentru sanatate si frumusete

In ceea ce priveste pielea de pe restul corpului, si in cazul ei uleiul de ricin are proprietati bogate: Este un bun antiinflamator - Atat uleiul de ricin, cat si acidul ricinoleic au proprietati antiinflamatoare demonstrate.

Acest lucru inseamna ca ele sunt utile in tratarea iritatiilor pielii. Este un agent antimicrobian - In acelasi timp, uleiul de ricin protejeaza pielea impotriva infectiilor bacteriene, tinand la distanta microbii care pot cauza anumite probleme. Un ulei hidratant - Uleiul de ricin contine trigliceride, iar acestea pot sa ajute la mentinerea hidratarii in piele. Din acest motiv, un ulei de ricin este un tratament util pentru cei cu pielea uscata.

Rețete de casă pentru un păr sănătos

Are proprietati umectante - Uleiul de ricin are si proprietati umectante, ceea ce inseamna ca poate sa "atraga" umezeala din aer inspre piele, mentinand pielea hidratata. Curata bine pielea - Trigliceridele care se gasesc in uleiul de ricin sunt utile si in indepartarea murdariei de pe piele.

Mod de intrebuintare ulei de ricin Daca te intrebi cum se foloseste un ulei de ricin, trebuie sa ai in vedere cateva lucruri. Poate sa dureze un anumit timp pentru ca pielea sa absoarba in totalitate uleiul de ricin, insa daca il diluezi cu un ulei purtator, acesta va grabi absorbtia in piele.

Asadar, poate fi diluat cu alte uleiuri, cum ar fi cel de masline ori ce de arahide.

uleiul de ricin tratează rosturile

Raportul recomandat este deceea ce inseamna, de fapt, ca acea cantitate de ulei de ricin pe care o diluezi ar trebui sa fie aceeasi cu cantitatea de ulei purtator cu care il vei amesteca.

Citițiși